|

Ep.8 Doar femela țânțar ne înțeapă?

Cu siguranța ești curios sau macar te va amuza întrebarea la care răspundem astăzi in seria “Mit sau realitate”: Doar femela țânțar ne înțeapă? Este o informatie cel puțin interesantă pe care am gasit-o pe internet, iar dacă vrei să afli răspunsul, te invitam sa îl urmăresti pe dl. Alexandru Vladimirescu, doctor în biologie și șeful laboratorului de entomologie medicala la Institutul Cantacuzino.

Tu ce curiozitate ai? Scrie-ne in comentarii și noi întrebam specialistul pentru tine!

Transcrierea interviului

Paginile internetului ne spun așa: în lumea țânțarilor, doar femelele consumă sânge, masculii se hrănesc cu nectar sau sucuri de plante. Domnule Vladimirescu, este un mit sau este o realitate?

Este o realitate. Este foarte adevărat că doar femelele se hrănesc cu sânge. Au nevoie de această priză de sânge pentru că ele au nevoie de proteine pentru a-și depune ouăle, respectiv ponta, și ca acele ouă și respectiv pontă să iasă din ele larve, de stadiu unu, doi, trei, patru și așa mai departe. Deci, este foarte important ca aceste femele de țânțar să se hrănească cu sânge. Spre deosebire de ele, într-adevăr, masculii se hrănesc cu nectar sau alte substanțe dulci provenite inclusiv din fructe în degradare.

Practic, putem spune că sunt vegetarieni masculii.

Da, dacă putem face… exact, în termeni moderni putem face abordare asta.

Similar Posts