|

Ep.9 Invadează gândacii doar casele murdare?

Cu siguranța ești curios sau macar te va amuza întrebarea la care răspundem astăzi în seria “Mit sau realitate”: Invadează gândacii doar casele murdare? Este o informatie cel puțin interesantă pe care am gasit-o pe internet, iar dacă vrei să afli răspunsul, te invitam sa îl urmăresti pe dl. Alexandru Vladimirescu, doctor în biologie și șeful laboratorului de entomologie medicala la Institutul Cantacuzino.

Tu ce curiozitate ai? Scrie-ne in comentarii și noi întrebam specialistul pentru tine!

Transcrierea interviului

Paginile internetului ne spun așa: gândacii invadează doar case murdare. Asta apropo de faptul că spunem: țin curățenie în casă, nu am gândaci. Este un mit sau este realitate, domnule Vladimirescu?

E o chestiune de percepție și ține de percepția umană. Ceea ce este curat pentru noi s-ar putea să fie murdar pentru gândaci. De ce? Orice casă curată, oricât de curată ni s-ar părea nouă după accepțiunea noastră, ascunde zone care au umezeală ceva mai crescută, au acces la hrană și aici mă gândesc la gunoi menajer, au locuri întunecate unde se pot adăposti. Dacă aceste trei condiții sunt îndeplinite și, în general, sunt îndeplinite în orice casă, indiferent de gradul de curățenie acceptat de către noi, atunci ei pot să persiste acolo.

Similar Posts