|

Ep.21 Transmit ploșnițele boli?

Cu siguranța ești curios sau macar te va amuza întrebarea la care răspundem astăzi în seria “Mit sau realitate”: Transmit ploșnițele boli? Este o informație cel puțin interesantă pe care am gasit-o pe internet, iar dacă vrei să afli răspunsul, te invitam sa îl urmăresti pe dl. Alexandru Vladimirescu, doctor în biologie și șeful laboratorului de entomologie medicală la Institutul Cantacuzino.

Tu ce curiozitate ai? Scrie-ne in comentarii și noi întrebam specialistul pentru tine!

Transcrierea interviului

Dezbatem astăzi împreună cu specialistul nostru, miturile transmise de dumneavoastră pe pagina noastră de Facebook INFO DDD. Unul dintre ele sună așa: deși ploșnițele de saltea sunt purtătoare de boli ele nu transmit aceste boli oamenilor. Domnule Vladimirescu, este un mit sau este o realitate?

Da, este o realitate, din fericire. S-au efectuat studii pe 28 de agenți patogeni pentru om, care au fost inoculați acestor hemiptere, cimex lectularius se cheamă, și s-a constatat că mai departe ele nu transmit omului acei agenți patogeni. Deci iată că nu, din fericire, nu au această abilitate, Dar sigur că pot să genereze un stres prin faptul că ele sunt hematofage adică se hrănesc cu sânge atât masculii cât și femelele și stadiile intermediare, în așa fel încât creează practic un stres.

Similar Posts