|

Ep.25 Aburul fierbinte te scapă de ploșnițe?

Cu siguranța ești curios sau macar te va amuza întrebarea la care răspundem astăzi în seria “Mit sau realitate”: Aburul fierbinte te scapă de ploșnițe? Este o informație cel puțin interesantă pe care am gasit-o pe internet, iar dacă vrei să afli răspunsul, te invitam sa îl urmăresti pe dl. Alexandru Vladimirescu, doctor în biologie și șeful laboratorului de entomologie medicală la Institutul Cantacuzino.

Tu ce curiozitate ai? Scrie-ne in comentarii și noi întrebam specialistul pentru tine!

Transcrierea interviului

Dezbatem astăzi, împreună cu specialistul nostru, un mit transmis de dumneavoastră pe pagina noastră de Facebook INFO DDD. Mitul sună așa: expunarea directă la abur cu temperatură ridicată, peste 50 de grade Celsius, poate ucide instantaneu ploșnițele de saltea. De asemenea, le putem aspira și transporta imediat afară, ceea ce este la fel de eficient. Domnule Vladimirescu, este mit sau este realitate?

Partial este realitate, în sensul că într-adevăr, aburul ajută, și nu numai aburul, ci spălarea lenjeriei patului cu apă fierbinte, în general ucide prezența acestor hemiptere. Dar, eu nu recomand nimănui să facă lucrurile acestea, în cazul în care există o infestare cu ele, pentru că există firme specializate care, prin metode specifice, pot să facă niște tratamente care să fie chiar eficiente.

Deci să le aspirăm, să le punem într-o pungă de gunoi și să le ducem afară nu este eficient?

Nu e chiar cea mai bună soluție.

Dar apropo de acest val de ploșnițe cu care s-a confruntat mai ales Franța în ultima perioadă, oamenii iși scoteau saltelele în stradă, este într-adevăr asta soluția, să renunțăm la saltea, să o înlocuim?

Nu, cel mai bine este să apelăm așa cum am spus la firme specializate care vin, fac fumigații sau alte metode moderne, nu neapărat bazate pe soluții umede, în așa fel încât în două, trei zile după ce părăsim locuința și s-a efectuat tratamentul, practic scăpăm de ele.

Similar Posts