|

Ep.26 Sunt active ploșnițele la 4 dimineața?

Cu siguranța ești curios sau macar te va amuza întrebarea la care răspundem astăzi în seria “Mit sau realitate”: Sunt active ploșnițele la 4 dimineața?Este o informație cel puțin interesantă pe care am gasit-o pe internet, iar dacă vrei să afli răspunsul, te invitam sa îl urmăresti pe dl. Alexandru Vladimirescu, doctor în biologie și șeful laboratorului de entomologie medicală la Institutul Cantacuzino.

Tu ce curiozitate ai? Scrie-ne in comentarii și noi întrebam specialistul pentru tine!

Transcrierea interviului

Dezbatem împreună cu specialistul nostru miturile transmise de dumneavoastră pe pagina noastră de Facebook INFO DDD. Unul dintre mituri sună așa: ploșnițele de saltea sunt atrase de căldură, sânge și dioxid de carbon. Din acest motiv, ele se vor ascunde adesea în golurile din pereții dormitoarelor noastre și apar în jurul orei 4 dimineața, când o persoană obișnuită se află în cel mai profund somn și prin urmare, respiră cel mai greu. Domnule Vladimirescu, este un mit sau este o realitate?

Da, e în mare parte realitate asta cu ceasul, nu știu dacă ele sunt conștiente de ora 4 dimineața, dar ideea este că, toate insectele hematofage au această abilitate de a simți concentrația dioxidului de carbon, de a simți căldura corpului și, de asemenea, au un comportament în general nocturn. Și aceste hemiptere fac același lucru, dar asta cu ora 4, credeți-mă că nu știu dacă chiar la ora 4 fix își programează a ctivitatea de a se hrăni cu sânge.

Dar este adevărat că se ascund în pereții camerei?

Se ascund în tot ceea ce se poate ascunde o insectă, deci nu neapărat în perete, nu neapărat în… așa cum spuneam, și într-o carte veche, și într-o mobilă veche, și în mobilă nouă, și oriunde se poate găsi un loc de adăpost. Sigur că au comportament nocturn și atunci, în clipa în care omul doarme, atunci ele încep să devină active și să caute o masă cu sânge.

Similar Posts