|

Ep.34 Câți șobolani avem pe cap de locuitor?

Cu siguranța ești curios sau macar te va amuza întrebarea la care răspundem astăzi în seria “Mit sau realitate”: Câți șobolani avem pe cap de locuitor? Este o informație cel puțin interesantă pe care am gasit-o pe internet, iar dacă vrei să afli răspunsul, te invitam sa îl urmăresti pe dl. Alexandru Vladimirescu, doctor în biologie și șeful laboratorului de entomologie medicală la Institutul Cantacuzino.

Tu ce curiozitate ai? Scrie-ne in comentarii și noi întrebam specialistul pentru tine!

Transcrierea interviului

Dezbatem, împreună cu specialistul nostru, miturile transmise de dumneavoastră pe pagina noastră de Facebook, INFODD. Unul dintre ele sună așa: Populația mondială a șobolanilor este estimată la 12 miliarde de șobolani, de 2 ori mai mare decât a oamenilor. Fiecărui locuitor al planetei îi revin 2 șobolani. Domnule Vladimirescu, e mit sau realitate? Avem câte 2 șobolani de om?

Din câte am căutat și eu în literatură, repet, genu ăsta de studii nu le poți face singur acasă, da, este oarecum adevărat. Adică nu 2 șobolani, ci doar 1 pe cap de locuitor.

Destul de mult, totuși.

Sigur că da, destul de mult și asta trage un semnal de alarmă, că dacă vom avea și purici, dacă vom avea și yersinia pestis, înseamnă că vom mai avea din nou ciumă bubonică sau o altă forme de ciumă.

Această populație crescută a șobolanilor se datorează modalității lor de împerechere?

Da, sigur că da, și condițiilor favorizante, respectiv resturi alimentare, igiena casnică care uneori lasă de dorit în anumite țări, managementul gunoiului și așa mai departe.

Similar Posts