|

Ep.31 Cât de sus sar șobolanii?

Cu siguranța ești curios sau macar te va amuza întrebarea la care răspundem astăzi în seria “Mit sau realitate”: Cât de sus sar șobolanii? Este o informație cel puțin interesantă pe care am gasit-o pe internet, iar dacă vrei să afli răspunsul, te invitam sa îl urmăresti pe dl. Alexandru Vladimirescu, doctor în biologie și șeful laboratorului de entomologie medicală la Institutul Cantacuzino.

Tu ce curiozitate ai? Scrie-ne in comentarii și noi întrebam specialistul pentru tine!

Transcrierea interviului

Dezbatem astăzi, împreună cu specialistul nostru, miturile transmise de dumneavoastră pe pagina noastră de Facebook INFODDD. Unul dintre ele sună așa: șobolanii pot sări în sus la o înălțime de 80 de centimetri, iar când sunt într-o stare agresivă, chiar până la 2 metri. Domnule Vladimirescu, este mit sau e realitate?

Da, oarecum este realitate. Și aici îmi vine în minte un film, „Cel mai iubit dintre pământeni”, în care Victor Petrini, interpretat extraordinar de către Ștefan Iordache, regretatul actor, ajunge să lucreze la ecarisaj și nu numai, și la serviciul acesta de a elimina șobolanii, și cineva din anturaj îi spune: ..Domnule, ai grijă, vezi că sar!” Și într-adevăr, studiile arată că în condiții de stres, ei pot să sară echivalentul la 1 metru, asta în plan vertical, iar în plan orizontal cam până la 1,2 m.

Similar Posts