|

Ep.35 Formează șobolanii grupuri sociabile?

Cu siguranța ești curios sau macar te va amuza întrebarea la care răspundem astăzi în seria “Mit sau realitate”: Formează șobolanii grupuri sociabile? Este o informație cel puțin interesantă pe care am gasit-o pe internet, iar dacă vrei să afli răspunsul, te invitam sa îl urmăresti pe dl. Alexandru Vladimirescu, doctor în biologie și șeful laboratorului de entomologie medicală la Institutul Cantacuzino.

Tu ce curiozitate ai? Scrie-ne in comentarii și noi întrebam specialistul pentru tine!

Transcrierea interviului

Dezbatem astăzi, împreună cu specialistul nostru, un mit transmis de dumneavoastră pe pagina noastră de Facebook, INFODDD. Mitul sună așa: Șobolanii sunt sociabili și trăiesc în grupuri. Dacă vedem un șobolan, înseamnă că în preajmă există de fapt în jur de 50 de șobolani. Domnule Vladimirescu, mit sau realitate?

Este realitate în marea măsură, pentru că, într-adevăr, dacă vedem un șobolan, ei fiind niște ființe foarte sociale și sociabile ei între ei, desigur, mai există și altii. Acum că or fi 50, ca or fi mai puțini, nu știu sincer să vă spun… Dar ideea este că, într-adevăr, ei trăiesc în grupuri, își comunică diverse mesaje prin diverse căi, inclusiv pe cale olfactivă. Este așa numitul miros de grup, de care am mai spus și altă dată, și atunci, da, într-adevăr, dacă vedem un șobolan, se poate să existe mai mulți în preajmă, și atunci putem să ne facem griji vizavi de cum o să-i combatem în zona în care sunt.

Similar Posts