|

Ep.32 Câți pui poate avea o familie de șobolani intr-un an?

Cu siguranța ești curios sau macar te va amuza întrebarea la care răspundem astăzi în seria “Mit sau realitate”: Câți pui poate avea o familie de șobolani intr-un an? Este o informație cel puțin interesantă pe care am gasit-o pe internet, iar dacă vrei să afli răspunsul, te invitam sa îl urmăresti pe dl. Alexandru Vladimirescu, doctor în biologie și șeful laboratorului de entomologie medicală la Institutul Cantacuzino.

Tu ce curiozitate ai? Scrie-ne in comentarii și noi întrebam specialistul pentru tine!

Transcrierea interviului

Dezbatem astăzi, împreună cu specialistul nostru, un alt mit transmis de dumneavoastră pe pagina noastră de Facebook, INFODDD. Mitul sună așa: o pereche de șobolani poate avea 170 de pui într-un an. Domnule Vladimirescu, este mit sau este realitate?

Nu, este realitate. Și dacă condițiile sunt optime, citeam literatură, desigur, că e greu altfel să facem niște estimări de genul acesta, că o pereche de șobolani, deci mascul-femelă, pot să producă până la jumate de milion de descendenți într-un an.

Foarte mult!

Da, ceea ce înseamnă foarte mult pentru că ei pot să…, o femelă poate să nască cam de 6 ori într-un an, și, în general, în medie maxim sunt 12 șobolani micuți. Dar… asta este maxim, dar în medie sunt între 5 și 10. Și atunci… sigur, în funcție de condiții repet, lucrurile stau mai bine sau mai rău pentru noi.

Similar Posts