|

Ep.33 Au șobolanii schelete flexibile?

Cu siguranța ești curios sau macar te va amuza întrebarea la care răspundem astăzi în seria “Mit sau realitate”: Au șobolanii schelete flexibile? Este o informație cel puțin interesantă pe care am gasit-o pe internet, iar dacă vrei să afli răspunsul, te invitam sa îl urmăresti pe dl. Alexandru Vladimirescu, doctor în biologie și șeful laboratorului de entomologie medicală la Institutul Cantacuzino.

Tu ce curiozitate ai? Scrie-ne in comentarii și noi întrebam specialistul pentru tine!

Transcrierea interviului

Discutăm, împreună cu specialistul nostru, miturile primite de la dumneavoastră pe pagina noastră de Facebook, INFODDD. Unul dintre ele sună cam așa: Șobolanii au schelete flexibile care le permit să traverseze spații deosebit de înguste. De asemenea, au un echilibru fantastic, pot merge pe cabluri sau sfori. Domnule Vladimirescu, este mit sau este o realitate?

Da, este… ce să să vă spun?! Ei sunt niște mamifere obișnuite, banale chiar. Scheletul lor nu are niște modificări speciale care să le permită să se facă mai mici sau mai mari. Ideea este că nu asta îi caracterizează, ci forma corpului care este conică, stratul de grăsime, care sigur că este flexibil și ușor de modificat atunci când trec printr-o gaură mai mică și, dacă reușesc să treacă prin zona respectivă, trec, dacă să zicem suprafața corporală, volumul în final, este mai mare, nu reușesc, deci e oarecum un mit. Da, într-adevăr, ei au abilități să se cațere și au și ghearele respective, se pot cățăra ușor pe conducte, pe fire mai groase sau mai puțin groase și asta este o realitate.

Echilibrul lor vine tot din forma corpului?

Nu, echilibrul lor vine din comportament și din antrenament.

Similar Posts