|

Ep.23 Sunt ploșnițele de saltea greu de reperat?

Cu siguranța ești curios sau macar te va amuza întrebarea la care răspundem astăzi în seria “Mit sau realitate”: Sunt ploșnițele de saltea greu de reperat? Este o informație cel puțin interesantă pe care am gasit-o pe internet, iar dacă vrei să afli răspunsul, te invitam sa îl urmăresti pe dl. Alexandru Vladimirescu, doctor în biologie și șeful laboratorului de entomologie medicală la Institutul Cantacuzino.

Tu ce curiozitate ai? Scrie-ne in comentarii și noi întrebam specialistul pentru tine!

Transcrierea interviului

Dezbatem astăzi, împreună cu specialistul nostru, un mit transmis de dumneavoastră pe pagina noastră de Facebook INFO DDD. Mitul sună așa: ploșnițele de saltea sunt foarte greu de reperat întrucât sunt foarte mici, au maxim 5mm și le și place să se ascundă. Ce putem observa însă, dacă bănuim că avem ploșnițe, sunt niște pete negre microscopice, dovadă a materiilor fecale ale acestora. Domnule Vladimirescu, este adevărat sau este doar un mit?

Este…în opinia mea, este un mit. De ce? Pentru că ele sunt ceva mai mari, cel cel puțin formele adulte. Sunt vizibile cu ochiul liber. Într-adevăr, pentru stadiile intermediare, acestea sunt de mici dimensiuni și atunci poate că scapă privirii noastre. Iar, într-adevăr, ceea ce spuneți vizavi de excrementele lăsate de către ele prin hrănirea cu sânge, da, este o realitate, se pot observa la un moment dat, eventual și cu o lupă, și atestă că au trecut pe acolo. Într-adevăr, au comportamentul ăsta de a se ascunde și sunt greu de observat dacă nu le prindem asupra faptului.

Ne puteți spune de ce preferă salteaua patului?

Păi acolo este locul unde dormim și sigur că suntem…noi suntem priza de sânge, adică sursa de hrană. Practic se așează la masă.

Similar Posts