|

Ep.27 Este adevărat ca ploșnițele nu rezistă la îngheț?

Cu siguranța ești curios sau macar te va amuza întrebarea la care răspundem astăzi în seria “Mit sau realitate”: Este adevărat ca ploșnițele nu rezistă la îngheț? Este o informație cel puțin interesantă pe care am gasit-o pe internet, iar dacă vrei să afli răspunsul, te invitam sa îl urmăresti pe dl. Alexandru Vladimirescu, doctor în biologie și șeful laboratorului de entomologie medicală la Institutul Cantacuzino.

Tu ce curiozitate ai? Scrie-ne in comentarii și noi întrebam specialistul pentru tine!

Transcrierea interviului

Dezbatem astăzi, împreună cu specialistul nostru, un mit transmis de dumneavoastră pe pagina noastră de Facebook, INFO DDD. Mitul sună așa: expuse la temperaturi foarte joase, de -18°C, timp de mai mult de 4 zile, ploșnițele de saltea mor. Domnule Vladimirescu, este mit sau este realitate?

În general, toate insectele, dacă le pui la congelator …dacă depășești 10 minute, cu siguranță nu le mai ai în viață. Și asta… îmi vine în minte ideea asta că, dacă pe o stație spațială ar apărea astfel de probleme, ar deschide ușor hubloul și, la vidul de afară și temperatura ambientală, lucrurile ar sta foarte ușor de controlat, în sensul că am scăpa de ele… și de astronauți, desigur.

Similar Posts