|

Ep.17 Sunt afectați țânțarii de muzica electronică?

Cu siguranța ești curios sau macar te va amuza întrebarea la care răspundem astăzi in seria “Mit sau realitate”: Sunt afectați țânțarii de muzica electronică? Este o informatie cel puțin interesantă pe care am gasit-o pe internet, iar dacă vrei să afli răspunsul, te invitam sa îl urmăresti pe dl. Alexandru Vladimirescu, doctor în biologie și șeful laboratorului de entomologie medicala la Institutul Cantacuzino.

Tu ce curiozitate ai? Scrie-ne in comentarii și noi întrebam specialistul pentru tine!

Transcrierea interviului

Citim în paginile internetului că țânțarii urăsc muzica electronică. Foarte interesant. Domnule Vladimirescu, este mit sau este o realitate?

Acum depinde de muzica electronică. Depinde foarte mult de frecvența cu care sunetele emise de cei care fac muzică electronică interferează cu țânțarii, prezența lor. Ce să vă spun?! Cred că am văzut foarte multe reclame pe la televizor de „bugs repellent” care funcționează pe bază de ultrasunete. Deci, dacă componenta muzicii electronice conține ultrasunete, atunci cu siguranță vor acționa ca niște factori care să îndepărteze țânțarii din zona respectivă. Dar nu toată muzica electronică are componente de ultrasunete. Așa că… ce să vă spun? Răspunsul este jumătate da, jumătate nu.

Este cu depinde.

E cu depinde. Depinde de cine performează muzica electronică și cum.

Similar Posts